FöretagsAkademin


Hem Om FöretagsAkademin Aktiviteter Goda exempel Nätverk Press Kontakta oss

 

 

 

Malmö Företagsgrupper

 

 

logo_fa2.0_svart

 

 

 

 

malmostad

 

Malmö Företagsgrupper tillsammans med FöretagsAkademin 2.0 bjuder in till,

Höstmingel 2010

För tredje året i rad inbjuds de 1200 medlemsföretagen i Malmö Företagsgrupper till vårt gemensamma företagarmingel. I år är även FöretagsAkademin 2.0 medarrangör och bidrar med tankeväckande föreläsningar och show-rooms om Sociala Medier.

 

Som vanligt bjuder Malmö Företagsgrupper på god mat och dryck, men ni får även prova-på-aktiviteter i sociala medier samt rikliga möjligheter till mingel. Denna kväll blir ett ypperligt tillfälle för dig att knyta nya kontakter med företag från många olika branscher. Programmet slutar 20.30 men för dig som vill mingla mer i baren är den öppen ytterligare en stund.

 

 

Dag: Onsdagen den 3 november 2010

Tid: kl. 17:00-20:30

Plats: Luftkastellet vid bron. Det kommer att gå bussar mellan Malmö City och Luftkastellet. Mer info om plats och tider kommer senare.

För: Medlemsföretag i någon av Malmös nio företagsgrupper samt deltagande företag i FöretagsAkademin 2.0

Pris: Max två personer per företag deltar kostnadsfritt.

Övriga betalar 300 kr/person.

 

 

Läs mer om programmet nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl dig till Höstminglet den 3 november

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Höstmingel med tema sociala medier

 

 

 

 

 Anders Mildner

 

 

 

 

 

 

 Kristin Heinonen

 

 

Tema: Sociala medier

Facebook. Twitter. Bloggar. Sociala medier förändrar i snabb takt både våra medier och vårt eget beteende. Men hur? Och vad betyder dagens kulturskifte för företagen? Vad betyder de nya kraven på delaktighet, transparens och öppenhet för kommunikationen och vad det kan finnas för problem när man ska hantera dem.

 

Ikväll får du tre personers insiktsfulla beskrivningar av vad sociala medier kan betyda för ditt företag och delar med sig av olika sätt att förhålla sig till konsumenternas nya beteende.

 

 

 


 

Så förändrar sociala medier vårt beteende

I våras utsåg tidningen Internetworld Anders Mildner till en av de 10 personer som nästa statsminister borde lyssna till för att förstå internet och de sociala medierna. Ikväll får du lyssna till honom.

 

Enligt Anders förändrar sociala medier spelreglerna för organisationer, företag och myndigheter och river ned i stort sett alla hierarkier. På ett lättfattligt sätt beskriver han vad förändringen består i och hur den påverkar människorna, kulturen, politiken, demokratin och medbestämmandet.

 

Anders ger dig också en introduktion av några av de mest använda sociala medierna och vad poängen egentligen är med dem.

 

Anders Mildner är journalist och föreläsare. Anders skriver löpande om kulturfrågor för Svenska Dagbladet, Sydsvenskan, Expressen och Tidningen Vi. Han har under året som gått medverkat i en rad böcker om medieutvecklingen.

 


 

 Sociala medier - hur påverkar det mitt företag?

Kristin Heinonen arbetar som internetstrateg på Good Old. Ikväll delar hon med sig av sina erfarenheter från att hjälpa företag och organisationer att integrera sociala medier i sin verksamhet.

Kristin ger exempel på hur på hur sociala medier kan användas på ett optimalt sätt för dig som är företagare. 

 

 

Kristin Heinonen är även en av arrangörerna bakom Sweden Social Web Camp, Sveriges mest omtalade konferens om den sociala webben. Hon är en av grundarna till bloggen och podcasten "What's Next" som 2008 vann Svenska Podradiopriset för bästa podcast inom teknik och vetenskap. Hon har en bakgrund som journalist och producent på Sveriges Radio.

 

 


 


 

Vill du visa upp ditt företag?

 

Bli utställare på Höstminglet.

 

Kontakta

Helena Broomé,

040-10 18 00

 

Läs mer...

 Claes Magnusson

 

Sociala medier i praktiken

Hur gör jag då? Var hittar jag på Youtube och vem ska man egentligen följa på twitter? Claes Magnusson ger dig handfasta tips och råd om hur du navigerar i den sociala mediavärlden. Flera bemannade datorer står beredda. Du får praktiskt hjälp med att lägga upp ett facebook-konto, leta efter klipp på youtube eller kolla in vad President Barak Obama säger på twitter.

 

 

Claes Magnusson arbetar med vuxenutbildning i de senaste tekniska möjligheterna och har grundat Malmö Yrkeshögskola som bland annat utbildar apputvecklare för iPhone, iPad och Android och omnikommunikatörer som tillvaratar alla de nya affärsmöjligheter som den allt snabbare tekniska utvecklingen möjliggör.

 


 

 

 Yasemin Arhan Modéer

 

 

Kvällens moderator

Yasemin Arhan Modéer är projektledare och medlemsansvarig på Media Evolution och arbetar i huvudsak med konferenser, medlemshantering och projektledning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

Vill du visa upp ditt företag?

 

Bli utställare på Höstminglet 2010

 

För mer information och bokning:

Helena Broomé, 040-10 18 00 alt. helena.broome@firsthotels.se

 

Läs mer...

 
   

Önskar du hjälpmedel pga av funktionsnedsättning och/eller kursmaterial i alternativa format, meddela oss detta i samband med att du anmäler dig till någon av våra aktiviteter.

 
     

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Producerad av Vitaminera AB